Lemmikkihoito

Miksi lemmikit ovat niin ylipainoisia?

Kun katselin päivän nimikirjaani, ajattelin, että jotain on väärin. Joku, joka työskenteli kuntoiluteollisuudessa, tuonut kissaansa Tufts Eläinlääketieteelliseen Eläinlääkäriin. Hän sekoitti meidät erilaisen painonhallintaklinikalle? Aikooko hän etsiä lihakseen kissaansa tai ehkä kitsan proteiini ravistelee?

Olin täysin yllättynyt, kun kutsuin tapaamani aulassa ja urheilullinen mies nousi ylös kymmenen kiloa kissaan! Kysyin, voisinko puhua suoraan hänen kanssaan. Miksi joku, joka tietää selkeästi terveydentarpeesta, pitää saada kissan eläinlääkärin ravitsemusterapeutiksi? Mitä hän sanoisi, jos kissa oli yksi niistä ihmisistä, joita hän auttaa pitämään kunnossa joka päivä? Keskustelu sitten meni jotain tällaista …

”No, minä sanon hänelle, imevät sen, voikukka. Tee joitain kissanpusseja ja ei enää herkkuja! ”

”No, minun on kysyttävä sitten, mikä estää sinua tekemästä tämän kissallesi?”

Hänen vastuunsa huolissaan hänen syyllisyydessään hän vastasi: ”No, tohtori Linder, tarkoitan … hän tappaa minut …”

rasva lemmikki

Tämä oli hetki, kun tajusin, että kohtelin lemmikkieläinten liikalihavuutta kaikki väärin. Minun oli keskityttävä vähemmän lemmikkeihin ja enemmän ihmisten ja heidän lemmikkinsä välisiin suhteisiin. Se on mitä kirjaimellisesti leikkaavat elämää lyhyitä koiria ja kissoja, joita rakastamme niin paljon.

Lihavuus ei ole onnellinen ihmisten kanssa, lemmikkieläinten liikalihavuus on epidemian suhteen. Yli puolet koirista ja kissoista ympäri maailmaa taistelee kohoumaa.

Vaikka ylipainoiset lemmikit eivät saa kohdata samaa sosiaalista leimausta kuin ihmiset, lääketieteelliset ja emotionaaliset vauriot tehdään samalla tavalla. Elimistön liikalihavuus voi aiheuttaa komplikaatioita lähes kaikissa elimistön järjestelmissä, ja se vaihtelee diabetesta osteoartriittiin.

Omistajat sanovat usein, että he eivät välitä, jos heidän lemmikki on ”rasvaa” – vain enemmän heistä rakastaa! Minun tehtäväni kertoa heille, että on vähemmän aikaa tarjota tuota rakkautta. Merkittävä elinikäinen tutkimus osoitti Labradorsia, jotka olivat 10-20 prosenttia ylipainoisia – eivät edes lihavia, mikä on tyypillisesti määritelty yli 20 prosentiksi – elivät keskimäärin 1,8 vuotta lyhyempiä kuin niiden leikkausnopeuden painoarvot.

Toinen tutkimus osoittaa, että liikalihavuudella on todellakin tunnevaikutuksia lemmikeille. Ylipainoisilla lemmikkeillä on huonompia pisteitä elinvoimaisuudesta, elämänlaadusta, kipuista ja tunnehäiriöistä. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että arvot voivat parantua laihtuminen.

Lisäksi ihmiset kamppailevat menestymään parhaissa olosuhteissa – samoin kuin lemmikit. Yhdessä tutkimuksessa painonpudotusohjelman koirat onnistuivat vain 63 prosenttia ajasta.

Näytetään rakkautta ruoan kauttaMiten missä on ongelma? Ovatko elintarvikkeet liian korkeat kaloreissa? Ovatko lemmikit saamatta riittävästi liikuntaa? Onko genetiikka? Tai me vain pudota näiden koiranpentujen silmät ja ylitämme ne, koska he ovat itse asiassa kouluttaneet meitä (ei toisinpäin!)? Kokemuksestani lemmikkieläinten lihavuusklinikasta voin kertoa teille, että se on jokin edellä.

rasva lemmikki

Näyttää siltä, ​​että eläinlääkärit ja lemmikkieläinten omistajat saattavat olla hieman käyrän takana verrattuna meidän ihmisten kollegansa. Tutkimukset osoittavat, että ei ole väliä, mitä lähestymistapaa laihtuminen useimmat ihmiset ottavat – niin kauan kuin ne kiinni. Mutta monet eläinlääketieteessä keskittyvät enemmän perinteisiin ruokavalioihin ja liikuntasuunnitelmiin ja vähemmän sitoutumiseen tai siihen, miksi nämä lemmikit saattavat tulla lihaviksi aluksi. (Tämän pitäisi olla helppoa, eikö? Koirat eivät avaa jääkaapin omaa itseään!)

Kenttä kuitenkin alkaa ymmärtää, että lemmikkieläinten liikalihavuus on paljon enemmän ihmisen ja eläimen sidoksissa kuin ruoka kulhoon. Vuonna 2014 työskentelin yhdysvaltalaisen eläinsuojeluliiton järjestämässä lemmikkivalio-asiantuntijoiden joukossa julkaisemaan uusia painonhallintasuosituksia tunnustaen, että ihmisen ja eläinten välistä bondia on käsiteltävä. Onko lemmikin omistaja valmis tekemään muutoksia ja voittamaan haasteita, jotka voivat hidastaa lemmikin laihtumista?

Yksi mielenkiintoinen toimituksellinen tarkastelu verrattuna vanhemmuuden tyyliin lemmikkieläinten omistajuuteen. Lemmikin omistajina kohtelemme kissamme ja koiramme enemmän kuin perheenjäsenet. On syvempi emotionaalinen ja psykologinen sidos, joka ei ollut yhtä yleistä, kun perhekoko oli vain perhekoko. Jos eläinlääkärit voivat havaita ylipääsemättömän lemmikkieläinten vanhemman, voimme ehkä auttaa heitä kehittämään strategioita, joilla vältetään rakkauden ilmaiseminen ruoan kautta.

Terveempi yhteys Lihavalmisteiden hoitaminen edellyttää eläinlääkäreitä, lääkäreitä ja psykologeja työskentelemään yhdessä.

Monet eläinlääketieteellisistä oppilaitoksista ja sairaaloista työllistävät nyt sosiaalityöntekijöitä, jotka auttavat eläinlääkäreitä ymmärtämään ihmisen ja eläinten välisen sidoksen sosiaalisen näkökulman ja miten se vaikuttaa lemmikinhoitoon. Esimerkiksi koiranomistaja, joka on menettänyt aviopuolison ja jakaa jäätelöä joka ilta koiransa kanssa, voi yrittää korvata perinnettä, jota he käyttivät vaalia niiden merkittävän muun kanssa. Sosiaalityöntekijä, jolla on psykologista taustaa, voisi auttaa laatimaan suunnitelmaa, joka kunnioittaa omistajan velkakirjaa lemmikin kanssa vaikuttamatta negatiivisesti lemmikin terveyteen.

Tufts-liikalihavuusklinikassamme lääkärit, ravitsemusterapeutit ja eläinlääkärit ovat yhdessä kehittämässä yhteisiä lemmikkieläinten ja lemmikkieläinten omistajien painonpudotusohjelmia. Haluamme rakentaa terveellistä liikuntaohjelmaa, joten lemmikin omistajat ja heidän koiransa voivat sekä parantaa terveyttään että vahvistaa siteensä. Olemme myös luoneet lemmikkieläinten omistajille suunnatun verkkosivuston, jossa on lisästrategioita laihtuminen ja lemmikkieläinten ravitsemus.

Ohjelmat, jotka vahvistavat ja tukevat ihmisen ja eläimen välistä sidettä lisäämättä kaloreita, ovat ratkaisevan tärkeitä rakastavan suhteen säilyttämiseksi, minkä vuoksi hyväksymme lemmikkimme, mutta pidämme myös kirjaimellisesti rakastamasta niitä kuolemaan ylivaralla. Toivottavasti voimme alkaa siruttaa pois käsityksestä, että ”ruoka on rakkautta” lemmikkeillämme.