Lemmikkihoito

Jos ruokit lemmikkisi raakaa lihaa?

Aivan kuten monet ihmiset yrittävät syödä vähemmän jalostettuja ruokia parantaakseen terveyttään, jotkut koiranomistajat ovat kääntymässä pois tavanomaisista lemmikkieläimistä. Sen sijaan he yrittävät palata siihen, mitä he pitävät perinteisemmäksi ”lihakaupalla” ruokavalioksi raakaa lihaa, vaikkakin valmiiksi valmistetuilla tuotteilla, joita voidaan helposti käyttää ja jäädyttää kätevästi.

Viimeaikainen tutkimus on herättänyt huolestuneisuutta näiden raakalihavalmisteiden terveysriskeistä mahdollisina bakteeriperäisten ja loisten sairauksien lähteinä.

Mutta kuinka iso ongelma on tämä ja kuka on todella vaarassa?

Ensinnäkin on syytä huomauttaa, että raaka-lihaperusteisten ruokavalioiden terveyshyödyt ovat rajalliset. Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että ne voivat parantaa eläimen yleistä ruoansulatusta (ja siten niiden koon kokoa). Vankat vertailututkimukset ovat kuitenkin harvinaisia, ja huolenaiheita siitä huolimatta, ovatko jotkin näistä ruokavalioista riittäviä ravintoarvoa.

Kotimaiset koirat eivät ole kuin luonnonvaraiset lihansyöjät. He ovat kehittäneet ihmisten rinnalla noin 30 000 vuotta, ja heidän ruokavalionsa on muuttunut omalla ruoollamme ja ympäristössämme. He voivat selviytyä helposti sekoitetuista ruokavaliosta, usein ihmisasutuksen jätteistä ja ovat jopa kehittyneet sulattaakseen tärkkelyksen.

Mutta kuinka iso ongelma on tämä ja kuka on todella vaarassa

Perinteisiin koiran ruokavalioihin olisi sisällytetty raakaa lihaa, mutta myös pöytäsäiliöitä ja muita kotitekoisia ruokia. Ja toisin kuin useimmat ihmisen jalostetut elintarvikkeet, valmistettu lemmikkieläinten ruoka on usein räätälöity tarjoamaan keskeinen ravintoaineiden valikoima. Loppujen lopuksi siirtyminen kaupallisiin lemmikkieläinten ruoihin liittyi samanaikaisesti lisääntyneen tutkimuksen kanssa koiran ravitsemuksellisia vaatimuksia.

Eläinlääketieteellisessä kirjassa tehty tutkimus analysoi 35 kaupallista jäädytettyä raakatuotetta kahdeksasta eri tuotemerkistä. Se löytyi E coli 28 tuotteesta, 19 lajista Listeria monocytogenes ja seitsemän Salmonella lajia. Useita tuotteita sisälsivät myös loisia. Muut tutkimukset ovat aiemmin korostaneet samanlaista raakalajitelineiden saastumista Kanadassa, Pohjois-Amerikassa ja Uudessa-Seelannissa.

Vertailun vuoksi lihamyllystä käsittelemätön raakamäärä on vähemmän todennäköinen kuin tutkimuksessa käytettävät tuotteet, samoin kuin on turvallisempaa syödä harvinainen pihvi kuin raakamaito. Ongelmana on, että ei ole olemassa tutkimusta, jossa vertaillaan kaupallisesti tuotettua raakaruokaa ja pieniä raaka-teurastusaineita, joten emme voi olla varma siitä, kuinka paljon näitä valmistettuja tuotteita on enemmän riskialttiita.

Koirille bakteerit ja loiset, jotka löytyvät elintarvikkeista, eivät todellisuudessa ole kovinkaan suuria ongelmia. Koirat ovat melko kestämättömiä monille mahdollisista bugista, jotka voidaan eristää raakalihasta ja he harvoin sairastuvat, vaikka he voivat kärsiä mahalaukusta Salmonellan seurauksena.

Mutta koirat voivat tulla näiden bakteerien kantajiksi ja levittää niitä ulosteensa kautta, mikä voi johtaa vakavaan sairauteen ihmisillä.

Erityisen merkittävää on näiden elintarviketuotteiden antibioottihoidon vastustuskykyisten bakteerien saastumistaso. Tämä on huolestuttava sekä lemmikkieläinten että ihmisten terveydelle. Näiden bakteerien infektiot ovat yhä vaikeampaa hoitaa, ja antibioottiresistenssin leviäminen on kriittinen kansanterveyskysymys.

Tuotteissa havaitut loiset patogeenit voivat aiheuttaa merkittäviä terveysongelmia, mutta eivät ole yhtä yleisiä ja ne voidaan enimmäkseen inaktivoida pakastamalla ruokaa -20 ° C: ssa.

Riskien minimointi

Kaiken tämän saastumisen aiheuttamasta uhasta on syytä muistaa, että monet ihmisen elintarviketuotteet ovat täynnä samanlaisia ​​vikoja. Food Standards Agency ilmoitti äskettäin, että antibioottiresistenttejä superbugs löytyi ennätyksellisiltä tasoilta supermarket-kanoilta. Jopa salsa-pussit voivat sisältää Salmonellaa.

Riskien minimointi

Samat ohjeet ihmisravinnoksi tarkoitetun ruoan varastoimiseksi ja valmistelemiseksi koskevat raaka-lemmikkieläinten ruokaa. Pese kätesi ja pinnat huolellisesti ja usein. Eri elintarvikkeet ristikontaminaation estämiseksi. Sulata pakastetut tuotteet jääkaapissa, mieluiten suljetuissa astioissa ja alimmilla hyllyillä. Käsittele lemmikkieläinten ruoka-astiat varoen, jotta bakteerit eivät leviäisi muihin pintoihin ja välineisiin.

Kun lemmikkieläinten ruoan vaarat eroavat toisistaan ​​siinä, että lemmikkieläimet voivat siirtää vikoja sen jälkeen, kun he ovat syöneet. Omistajat voivat altistua monin tavoin, kuten suora kosketus koskettamalla, petting, altistuminen sylkeä ja ulosteesta ja jopa jakaa nukkumatiloja. Häiriöt voidaan välittää epäsuorasti kosketuksiin kontaminoitujen pintojen, kuten lattian ja lelujen, kanssa.

Mutta järkevää käsittelyä, siivousta ja hoitoa koirallesi pitäisi minimoida riskit. Pese kädet saippualla ja kuumalla vedellä käsittämällä koirasi ruokaa ja poo poimimisen jälkeen. Säilytä ihmisen ja lemmikkieläinten kulhot ja ruokailuvälineet erikseen ja, jos mahdollista, pidä koirasi ihmisten ruoanvalmistusalueilta. Pienellä koulutuksella ja tietoisuudella on mahdollista käydä raakaa ruokaa ja minimoida mahdolliset riskit.