Lemmikkihoito

10 terveysvihjeitä lemmikkeille kylminä talvikuukausina

On mielenkiintoista nähdä koirien välinen ero, kun lämpötila putoaa. Jason meidän husky-sekoitusmme nauttii lumessa ja seuraa minua ympäriinsä kylmissä aamuisin, kun täytän linnunrehuja. Bella amerikkalainen foxhound tarttuu hänen nokkaansa koiran ovi, tuntuu kylmä ilma ja välittömästi palaa curling ylös sohvalla. Kun tulee aika ottaa hänet ulos, meidän on asetettava hänen talvitakki.

Seuraavassa on joitain vinkkejä, joiden avulla lemmikkisi pysyvät terveinä ja turvallisina talven aikana:

Ei vain pelata pukeutua

Ei vain pelata pukeutua

Olipa koirasi tarvitsee talvitakin, riippuu koiran luonnollisesta turkista ja rodutyypistä. Eläinlääketieteen asiantuntijat sanovat, että lyhytkarvaiset rodut, seniorit, pennut ja koirat, joilla on lääketieteelliset olosuhteet, voivat hyötyä ylimääräisestä lämpöä. On tärkeää, että sinulla on useita takkeja tai neulepuseroita, joten sinulla on aina kuiva, kun koirasi tulee ulos. Lääkärit Foster ja Smith antavat hyödyllisiä ohjeita siitä, miten koirasi kootaan takkeihin, neuleisiin ja saappaisiin.

Rajoita ulkonäkö

Pidä kiinni lyhyistä kävely- tai harjoittelujaksoista äärimmäisen kylmissä sääolosuhteissa. Pidä mielessä, että jos se on liian kylmä ihmisen perheenjäsenen ollessa ulkona pitkään aikaan, niin sama koskee luultavasti myös lemmikkeitämme, etenkin vanhempia lemmikkejä.

Lemmikkieläimet voivat kärsiä ihonolosuhteista talvella

Lemmikkieläimet voivat kärsiä ihonolosuhteista talvella

Toistuva kylmästä kuivaan lämpöön tai pakotettuun ilmaan voi aiheuttaa kutiavaa, hilseilevää ihoa lemmikkeillä. Kodin kostuttaminen voi auttaa tätä ongelmaa. Kuiva ja rasvainen iho-olo ovat yleisin ihoärsytys talvikaudella. Koska hilse on molempien ehtojen oire, eläinlääkäri Robert Gordon, Oakland Animal Hospitalin omistaja ja johtaja, sanoi, että eläinlääkärin on tärkeää saada diagnoosi. Kuivien ihokysymysten osalta eläinlääkärit voivat ehdottaa lääketieteellistä shampooa tai ravintolisiä. Öljyisen ihon tapauksessa eläinlääketieteellisessä sairaalassa ihon kaavinta voi sulkea pois loiset tai hiiva-infektion ennen oikean hoidon määrittämistä.

Kaikkein ilmeisin merkkejä kausiluonteisista iho-olosuhteista kissoissa ovat kuiva, hiutuva iho, naarmuuntuminen, nuoleminen ja pureskelu, erityisesti kaulan ja kasvojen ympärillä. Turkin häviäminen ja kirkkauden menettäminen takkiin ja karkean päällysteen ulkonäkö. Gordon suosittelee usein harjaamista poistaa irtonaiset hiukset ja estää mattojen. Lisäksi harjaus stimuloi luonnollisia öljyerityksiä kissan ihossa ja maksaa öljyä turkista alas ihoon. Kissat voivat myös kärsiä kuivasta tai rasvaisesta ihosta. Ja aivan kuten koirien kanssa, on tärkeää saada oikea diagnoosi eläinlääkäriltä.

Vanhemmat lemmikit saattavat tarvita ylimääräistä apua kylmällä säällä

Neal Beeber, Rutherfordin eläintautiryhmän kirurginen johtaja, Little Falls Animal Hospital ja Cats Exclusive Animal Hospital tarjoavat lemmikkien omistajille erityistä huomiota lemmikkieläimiin talvella. Monet vanhemmat lemmikit kärsivät niveltulehduksesta, mikä voi pahentaa kylmää säätä. Huomaa, onko vanhempi hidastunut, näyttää jäykäksi tai on haluton kävelemään kävelee.

On monia hoitoja, jotka voivat auttaa lievittämään kipua vanhemmissa lemmikeissä. Näihin hoitoihin kuuluvat reseptilääkkeet, ravintolisät, hieronta, akupunktio, laserhoito ja fysikaalinen hoito. Beeberin mukaan omistajilla olisi oltava täydellinen tutkimus eläinlääkäriensä selvittämiseksi syyn ja alueen kipu ennen hoidon aloittamista.

 

Suojaa lemmikkisi tyynyt

suojella lemmikkieläinten tyynyjä

Koirat voivat leikata jalkansa jyrkällä jäädytetyllä lumella tai jäällä, joten tarkista jalkatyypit vammoista, kun he palaavat kävelystä. Lisäksi jarrupalat voivat ärsyttää jään sulamiskemikaaleja jalkakäytävällä. Koiranpäitä tulee huuhdella kävelemisen jälkeen, jos on olemassa huolestuneisuutta siitä, että ne ovat joutuneet kosketuksiin kemikaalien kanssa. Käytä vain lemmikkieläinten ystävällistä jää sulaa kulkureitisi ympärilläsi ja tuoda pyyhkeen pitkiä kävelylenkkejä puhdistaaksesi pistelyn, ärsytetyistä tassuista. Hiilihapon massanpoisto tappiin ennen ulkoilua auttaa suojelemaan suolaa ja kemiallisia aineita.

Jotkut lemmikkieläinten omistajat käyttävät sukkahousuja suojaamaan koiran tyynyjä. Jos päätät käyttää niitä, varmista, että ne sopivat kunnolla.

Lemmikkieläimet voivat myös saada paleltumia

Yhdysvaltain eläinlääketieteellisen yhdistyksen (AVMA) mukaan, kun lämpötila laskeutuu alle 20 astetta Fahrenheit, ulkokotien ja kissojen pitäisi tuoda taloon. Tässä lämpötilassa ulkona eläimet voivat saada paleltumia nenään, korviin ja jalkoihin. Varovaisuutta on noudatettava erittäin nuorilla tai vanhuksilla, koska ne ovat erityisen haavoittuvia talvella.

Pidä pakkasneste lemmikkien ulottumattomissa

Lemmikkieläimet voivat myös saada paleltumia

Jäätymisenestokuidun makea maku tekee lemmikistä erittäin toivottavan. Jos nautitaan, jäätymisenestoaine voi olla hengenvaarallinen eläimille. Jos pidät pakkasnestettä autotallissa, harkitse lemmikkiystävällisen tuotemerkin ostamista, jos kyseessä on vuodot. Älä anna lemmikin licking mitään naapureiden ajotieltä tai maanteiltä. Jos epäilet, että lemmikkisi on syönyt pakkasnestettä, ota välittömästi yhteyttä eläinlääkäriisi.

Pudota huppu ennen auton aloittamista

Ei ole epätavallista, että ulkona olevat kissat piiloutuvat autojen huipulle, jotta ne voisivat hyödyntää moottorin lämpöä. Kun moottori käynnistetään, kissa voi loukkaantua tai tappaa tuuletinhihna. Jos alueellasi on ulkona olevia kissoja, ärsyttää äänekkäästi auton huppaa tai höyryttää sarvea ennen moottorin käynnistämistä, jotta kissalle annetaan mahdollisuus paeta.

Älä koskaan jätä lemmikkieläimiä autossa

Vaikka useimmat ihmiset ovat tietoisia vaaroista, jotka voivat jättää lemmikin autossa kuumina kesäkuukausina, sama koskee talvella. AVMA: n asiantuntijat ovat varovaisia ​​siitä, että autot ovat erittäin kylmiä talvella ja lemmikit voivat kärsiä hypotermiasta.

Pet-proof kotiisi

Varmista, että takat ja puulämmitteiset uunit ovat takana, jotta lemmikit eivät pääse liian lähelle ja poltetaan. Avaruuslämmittimien tulisi myös olla esteitä estämään loukkaantuminen ja tulipalovaara, jos lemmikki petkuttaisi.